torsdag 19 augusti 2004

Kagekone / kageman som på danska barnkalas

Hampus Kagekone på 2-års dagen

I Danmark finns en tradition att på barnkalas bjuda på bullar i form av en "Kagekone" eller "Kageman". Bullarna pyntar med godis (Dk: slik). 

Bullarna brukar jag göra på vanlig söt vetedeg. För att bullarna inte ska bli så torra och tråkiga brukar jag lägga en klick blandning av smör, kanel och socker. Jag lägger bullarna i form av en kagekone/kageman redan på plåten före jäsning och bakning. Godiset kan man antingen fästa med sockerglasyr eller med lite smält mjölkchoklad - och det ska vara mycket godis på!

I början gjorde jag bullarna och figuren alldels för stor. Idag har jag lärt mig att använda halva degen till gubben, varje degklump ska väga 30 g, huvudet 60 g. Andra halvan av degen gör jag bara vanliga bullar eller kanelbullar.

Kageman på Hampus 7:e födelsedag


Kageman på Hampus 9:e födelsedag


Hampus 10 år har pyntat sin Kageman med en ordentlig uppsättning tänder. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar